Η εταιρική σας δέσμευση προς όλους θα πρέπει να είναι «θα ήμαστε πάντα δίπλα σας, παλεύουμε μαζί για την διασφάλιση του μέλλοντος μας».
Όταν γνωρίζετε το ποιος θα διαβάσει το πλάνο σας – ακόμα και αν το γράφετε για εσάς τους ίδιους για να ξεκαθαρίσετε τις ιδέες στο μυαλό σας – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο επίπεδο λεπτομέρειας και την κατάλληλη γλώσσα.
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να καθορίσετε εύκολα τους ανταγωνιστές του κλάδου σας, τότε λάβετε υπόψη τους έμμεσους ανταγωνιστές – εταιρείες των οποίων τα προϊόντα είναι υποκατάστατα των δικών σας. Για παράδειγμα, αν πουλάτε καινότομο εξοπλισμό κουζίνας, τότε είναι πολύ εύκολο να θεωρήσετε ότι δεν έχετε ανταγωνισμό.
Το να γράψετε αυτές τις πληροφορίες είναι κάτι που θα βοηθήσει όχι μόνο εσάς, αλλά και τα άτομα που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε εσάς.
Η δουλειά που χρειάζεται για να παραδώσετε ένα εμπεριστατωμένο πλάνο για να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση για την επιχείρησή σας θα είναι σαφώς περισσότερο, σε αντίθεση με το αν δημιουργούσατε το πλάνο για εσάς ή την ομάδα σας.
Στόχος -κατά το Υπουργείο- είναι να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στον τομέα των χορηγήσεων, να προσφέρονται περισσότερες επιλογές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τη χρηματοδότηση κατανάλωσης και επενδύσεων, να διευκολυνθεί η αναχρηματοδότηση και η αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία σήμερα αποκλείονται.
– Αναζήτηση προμηθευτών και βέλτιστων λύσεων : Ερευνούμε την αγορά, διαπραγματευόμαστε με τους προμηθευτές για την καλύτερη τιμή και την βέλτιστη ποιότητα.
Αυτή είναι η τέχνη της κουλτούρας της επιχειρηματικότητας και όποιος τη δει με τα ίδια μάτια θα έχει τη δυνατότητα να πειραματιστεί και να προηγηθεί στην επιτυχία, είτε αυτή αφορά στη check here δημιουργία επιχείρησης είτε στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Η συγκυρία ίσως να προβληματίζει, αλλά αυτό που έχει σημασία σε κάθε καιρό είναι οι επιλογές. Οι συγκυρίες δεν διδάσκονται, απλά προκύπτουν. Διδάσκονται οι επιλογές και τα μοντέλα που δίνουν ταυτότητα στο επιχειρείν και οδηγούν στην επιτυχία ή την αποτυχία, αλλά –πάνω από όλα– καθορίζουν το ταξίδι.
Ήδη επεξεργαζόμαστε, συνεργασία με τις Γραμματείες της Βιομηχανίας και της Έρευνας και Καινοτομίας, μία στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης.
Σελίδες για αποσυνδεμένους συντάκτες μάθετε περισσότερα Συνεισφορές
Κακή επιχειρηματική ιδέα → Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται να πετύχει κάθε πιθανή ιδέα που έχετε. Πολλές φορές μπορεί η ιδέα που έχετε να ενέχει μεγάλο ρίσκο με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να λάβετε χρηματοδότηση.
Συμβάλουμε στην εξέλιξη των επιχειρήσεων ή στην επανεκκίνησή τους.
Είναι το τμήμα του επιχειρηματικού σχεδίου, όπου δικαίως θεωρείται το πιο σημαντικό, αφού παρέχει την ευκαιρία να προκληθεί μια ισχυρή εντύπωση στους αναγνώστες, γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι καλογραμμένο ολοκληρωμένο και συνοπτικό.
•Περιγραφή του κλάδου και της αγοράς: εδώ περιλαμβάνεται η ανάλυση της προσωπικότητας του εν δυνάμει καταναλωτή, οι τάσεις, η εξέλιξη και η παρούσα κατάσταση του κλάδου, η ανάλυση του ανταγωνισμού (έμμεσος, άμεσος, τιμολογιακή πολιτική του ανταγωνισμού, τρόποι διαφήμισης, η ανάπτυξή τους την τελευταία δεκαετία, σύγκριση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους) και τα στοιχεία της αγοράς.
Comments on “The smart Trick of επιχειρηματικο σχεδιο That No One is Discussing”